Cinc llibreries del món que val la pena visitar

Creat per la i afegit a Llistes i recomanacions

eslite

Foto de Nisa Yeh / CC BY

1. Eslite, Taipei, Taiwan. Quan vivia a Taiwan aquesta era una de les llibreries que més m’agradava de visitar, ja fos pel seu ampli catàleg de llibres en anglès com per les seves hores d’apertura demencials (l’any 2007 n’hi havia una que obria fins les 3 de la matinada i ara, diuen, n’hi ha que obren les 24h). Forrada en fusta i amb la possibilitat de llegir el que vulguessis com vulguessis (els seus passadissos estan plens d’estudiants i noctàmbuls amb el nas enfonsat en un llibre o, simplement, dormint) aquesta cadena de llibreries es va convertir en un dels meus llocs preferits de la ciutat. (web: http://www.eslite.com/)

foyles

Foto de Nick Webb / CC BY

2. Foyles, Londres. L’emblemàtica Foyles, a Charing Cross va començar com un negoci de llibres de segona mà. Si sabeu anglès no us avorrirà, ja que hi ha milers de llibres ben ordenats i amb unes edicions precioses. La botiga en sí també és molt maca, lluminosa i situada en un dels millors barris de Londres. No gaire lluny, també trobareu la famosa Forbidden Planet, especialitzada en ciència ficció. (web: http://www.foyles.co.uk/ i
https://forbiddenplanet.com/
)

books-and-books

Foto de Inés Heggedus-Garcia, Books&Books a Coral Gable / CC BY

3. La Central del carrer Mallorca, Barcelona. La primera vegada que vaig entrar a la Central tenia 15 anys. Fins aleshores només anava a la biblioteca i a la llibreria del poble, on els llibres s’havien de demanar per encàrrec. El fet de poder llegir abans de comprar i el seu terra de fusta em van encisar. (web: https://www.lacentral.com/)

4. Books&Books, Miami. Una llibreria petita, amb aire condicionat (per sort) especialitzada en llibres d’art, arquitectura, moda i diseny, però amb una bona sel·lecció de ficció. Quan la vaig visitar, em va encan
tar una selecció de postal antigues, escrites, de la ciutat. (web: http://www.booksandbooks.com/)

5. Cervantes, Oviedo. Aquesta llibreria al centre d’Oviedo té pisos i pisos de llibres. Destaca la seva secció d’ofertes, carregada de joies, i una interessant secció de geologia d’Astúries. (web: http://www.cervantes.com/)