Cinc llibres anglosaxons de contes

Creat per la i afegit a General, Llistes i recomanacions

  1. Massa Felicitat

   Massa felicitat (i la Sora)

   Massa felicitat, d’Alice Munro. Ed. Club Editor, traduït al català per Dolors Udina. Qualsevol obra de Munro mereix ser llegida i rellegida. En aquests deu contes, l’autora canadenca torna a fer la seva màgia de sempre amb personatges complexos i trames amb una precisió de rellotgera.

   winesburg-ohio

   Foto per Chris Drumm / CC BY

   2. Winesburg, Ohio de Sherwood Anderson, Ed. El cercle de Viena, traduït al català per Francesc Parcerisses. Un dels clàssics de la literatura nord-americana, diuen que escrit en un rampell d’inspiració, que recull una sèrie d’històries entrellaçades entre els habitants d’un petit poble d’Estats Units.

hombre-ilustrado

Foto per Ra.Az / CC BY

3. L’home il·lustrat, de Ray Bradbury (El hombre ilustrado, Ray Bradbury, Ed. Minotauro, traduït al castellà per Francisco Abelenda). Tot i que Les cròniques marcianes sigui la seva obra més coneguda, en aquesta obra de ciència ficció també hi trobareu les històries entrellaçades i la sensibilitat que distingeixen l’autor.

collected stories

Foto per Chris Drumm / CC BY

4. A curtain of green, d’Eudora Welty (El
podeu trobar a l’edició de Cuentos completos de Debolsillo). El primer llibre de contes de la fotògrafa i escriptora americana, amb un pròleg llegendari de la llegendària Katherine Anne Porter. Descobriu un Mississipi cru, poètic i bell.

5. The lottery and other stories, de Shirley Jackson, Ed. FSG Classics. Encara sense traduïr al català o al castellà, aquesta recopilació d’històries de l’americana Shirley Jackson tenen una força tremenda. Hi trobareu el clàssic The Lottery, publicada, amb molta repercussió (hi ha qui diu que no va poder dormir a la nit) al New Yorker, el 1948.