Firewatch, els boscos crepusculars

Creat per la i afegit a Crítiques, General

Una de les fotos que hem fet al joc.

Una de les fotos que hem fet al joc.

Henry, un home que veu trontollar la seva vida després que a la seva dona li diagnostiquin Alzheimer, accepta una feina de vigilant al parc de Shoshone, a Wyoming. Des de la seva torre, ha de vigilar que no es produeixin incendis i alertar a campistes imprudents, tot sota la supervisió de la seva cap, Delilah.

Firewatch és una joia. També, Firewatch és un joc que no és per a tothom. És lent, és curt, és contemplatiu; però la feina de Henry (anar amunt i avall del parc buscant pistes que resolguin una trama cada vegada més tensa) no resulta mai tediosa. Els paisatges del parc, la llum (ambarina, nítida, matinal) són d’una gran bellesa i impliquen emocionalment el jugador a seguir una història que reflexiona sobre l’elusió de responsabilitats i l’aïllament físic i emocional. Sí, pot resultar curta, però, tret d’un parell de cosetes del guió que no acaben de quadrar, és gairebé perfecta en la seva simplicitat i en aconseguir un desenvolupament de personatges que no havia vist mai en un videojoc.

És el primer joc de l’estudi Campo Santo, i el podeu trobar a Steam per uns 20€, tot i que també està disponible per altres plataformes. L’única contra és que, en ser un joc d’Unity, no suporta el mando de la XBOX One (desconec si sí que funciona amb altres controladors).