Els gats han vingut a prendre el te

Creat per la i afegit a Crítiques, General

La Sora badalla amb la meva edició de Els gats han vingut a prendre el te

La Sora badalla amb la meva edició de Els gats han vingut a prendre el te

La meva gata és temible i adorable. És negra i preciosa i té molt mala llet. Li agrada fer-se respectar i dormir a sobre de mantes peludes i donar-te cops a la barbeta i demanar carícies amb el seu caparró pelut. Quan se’m posa a sobre, no li agrada que llegeixi, el llibre li molesta. Vol que només estigui per ella.

Per això he llegit Els gats han vingut a prendre el te asseguda a la cadira (ella estava estirada al sofà. Avui feia sol i ha estat tot el matí al jardí, menjant herba i refregant-se contra els troncs i mirant els ocells grassonets que han fet el niu sota la teulada. Quan el sol ja estava ben amunt, ha tornat i s’ha estirat al sofà a netejar-se, tota dignitat, mentre jo llegia sobre els seus col·legues felins i l’adorava des de la cadira, incòmoda i freda).

Però divago. Aquesta antologia té cinquanta poemes molt diferents. N’hi ha que parlen de la fascinació que sentim els humans pels gats (ja sigui pel seu comportament o per la seva bellesa) o que són epitafis tristos per la mort d’un company. N’hi ha que són densos i complexos, i n’hi ha de senzills, gairebé cançons infantils. Els poemes estan ordenats alfabèticament segons el nom de l’autor. La majoria són prou clàssics i coneguts: Dickinson, Neruda, Borges, Pessoa, Rilke…

L’edició és molt cuca. La portada està plena de gats blancs i negres, és suau al tacte i agradable de llegir. A dins, acompanyant els poemes, hi ha petites il·lustracions de gats negres fent coses de gat. Si li hagués de trobar un però, és que no és una edició bilingüe, els poemes estan només en català o en castellà.

Evidentment, si no us agraden els gats aquesta antologia no us dirà res, però si us agraden o en teniu algun, la gaudireu.

Els gats han vingut a prendre el te és de l’editorial Viena i costa 12€.