Oxenfree, una joieta indie

Creat per la i afegit a Crítiques, General

oxenfree

Captura de pantalla d’Oxenfree

Durant el dia, Edwards Island és un reclam turístic: hi ha un parc natural, un fort militar abandonat i botigues de records al llarg de la costa. Als anys 80, un grup d’adolescents perd l’últim ferri a posta per passar la nit a l’ illa. Per a l’Alex, el Jonas, el Ren, la Clarissa i la Nona, és l’excusa ideal per lligar, prendre unes cerveses a la vora de la platja i jugar al mai-mai. El descobriment d’una cova els introduirà en els misteris de l’illa i els seus habitants.

Els diàlegs i els personatges d’Oxenfree estan molt ben construïts. Cada personatge llueix amb una veu pròpia (i, en un sentit més literal, té un doblatge excel·lent!). La història principal es centra en l’illa i l’efecte que produeix en l’Alex, el personatge que controlem. La jugabilitat es basa sobretot en opcions de diàleg, i és a partir del diàleg (ja sigui el dels propis personatges o a través de la ràdio que portem, una altra eina imprescindible del joc) que anem coneixent la història. No hi ha puzles gaire difícils ni una jugabilitat complicada, però heu de dominar l’anglès, ja que Oxenfree només està disponible en aquest idioma i, tot i que es pot subtitular, la velocitat amb la qual parlen els personatges us pot fer perdre el fil. Com la majoria d’aquest tipus de jocs, Oxenfree té diversos finals, cosa que també ajuda a l’hora de tornar-hi a jugar.

A nivell artístic, també està molt bé. Té una banda sonora electrònica i amb reminiscències dels 80, que juga amb la tensió de la història. Per una altra banda, i a diferència de Firewatch (també boníssim), que aïlla el seu protagonista als boscos interminables del parc de Shoshone amb un estil cartoon però alhora realista, Oxenfree fa servir un fons enorme, que sembla dibuixat a mà (i amb un estil que podria ser la portada d’un disc indie) i uns personatges de mida molt petita.

Oxenfree és un títol independent d’un estudi petit, Night School Studio, que val molt la pena jugar. És totalment compatible amb el controlador de la XBOX One (tot i estar programat amb Unity, que ja hem comentat anteriorment que pot donar problemes). El podeu trobar a Steam per uns 20€, i també està disponible a la PS4 i la XBOX One.