Tres llums, de Claire Keegan

Creat per la i afegit a Crítiques, General

Tres llums, de Claire Keegan, és una meravella. És un llibret molt breu (segons la Wikipèdia, una “llarga història curta”), que amb prou feines té cent pàgines i la mida d’un ocellet. I, com un ocellet, és càlid, fràgil i preciós: una nena passa l’estiu a casa d’uns desconeguts, a Irlanda. Allà, a la vida senzilla de la casa, hi coneixerà una amabilitat i un amor desconeguts. I, també, un secret.
Tres llums és una història pacient, que no diu massa ni massa poc, i molt, molt, molt maca. Maca en el que explica i com ho explica. Va guanyar el premi Davy Byrne de narrativa irlandesa. La seva autora, Claire Keegan, té dos reculls de relats (que ja desitjo amb ànsia), Antarctica i Walk The Blue Fields.

IMG_20170719_103803

La meva edició de Tres llums

L’edició, a càrrec de Minúscula, és preciosa. És un llibre petit i té trens a la portada, com una mena de paper de paret. El paper és molt bo, i la mida de la lletra. Només costa 10€. No hi ha excusa per no llegir-lo, a casa, amb la gata sospirant al terra fresc, o de vacances, enretirant les agulles de pi que caiguin entre les pàgines.