La vegetariana, de Han Kang

Creat per la i afegit a Crítiques, General, Llistes i recomanacions

He devorat La vegetariana. En només dos dies, ja me l’havia acabat. Explica una història intensa, incòmoda i absorbent: un dia, una dona coreana d’allò més normal, la Yeonghye, decideix que no tornarà a menjar carn. Aquesta tria pacífica desencadenarà, paradoxalment, respostes violentes en aquells que l’envolten.

La vegetariana està formada per tres capítols, cadascun amb un narrador testimoni diferent (el marit de la protagonista, el seu cunyat i la seva germana). És a través dels seus ulls que coneixerem la Yeonghye i la seva metamorfosi.

La meva còpia de La vegetariana

La meva còpia de La vegetariana

No vull desvetllar gaire més de l’argument, només que és molt diferent i que enganxa. L’autora és la sudcoreana Han Kang, que l’any passat va guanyar el Man Booker precisament amb aquesta novel·la.

La vegetariana està editada per :Rata_ tant en castellà com en català, en una edició preciosa amb text a la portada i una foto de l’autora a la contraportada, que a més inclou diversos textos que contextualitzen l’obra i una entrevista amb l’autora. La coberta és molt suau i és molt agradable de llegir, tot i que el que més m’ha agradat ha estat el paper. De vegades havia d’aturar-me per olorar-lo (la millor olor del món: tinta, paper i paraules).